Kardiyovasküler hastalık için aspirin kullanımı, COVID-19 enfeksiyonu olasılığını azaltabilir

Newswise – Aspirin, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde uzun süredir yaygın olarak kullanılan yerleşik, güvenli ve düşük maliyetli bir ilaçtır ve geçmişte ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Aspirin kullanımı, RNA virüslerine karşı aktivitesinin in vitro onaylanmasından birkaç on yıl önce, 1918 İspanyol Grip salgını sırasında çok popülerdi. Çalışmalar, aspirinin, iyi bilinen anti-enflamatuar etkilerine ek olarak, insan bağışıklık sisteminin bazı viral enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olan, doğuştan gelen ve uyarlanabilir bağışıklık tepkilerini düzenleyebileceğini gösterdi.

Bu bilgileri akılda tutarak İsrailli araştırmacılar, düşük doz aspirin (75 mg) kullanımıyla enfeksiyon öncesi tedavinin COVID-19 duyarlılığı ve hastalık süresi üzerinde potansiyel yararlı bir etkiye sahip olabileceğini varsaydılar. Leumit Sağlık Hizmetleri, Bar-Ilan Üniversitesi ve Barzilai Tıp Merkezi’nden ortak bir ekip, İsrail’deki ulusal bir sağlık bakım kuruluşu olan Leumit Sağlık Hizmetleri’nden alınan verileri kullanarak gözlemsel bir epidemiyolojik çalışma gerçekleştirdi. Bulguları yakın zamanda  FEBS Journal’da yayınlandı .

Araştırmacılar, 1 Şubat 2020 – 30 Haziran 2020 tarihleri ​​arasında İsrail’deki ilk COVID-19 dalgası sırasında COVID-19 için test edilen 10.477 kişinin verilerini analiz etti. aspirin kullanmayanlara kıyasla% 29 daha düşük COVID-19 enfeksiyonu olasılığı. COVID-19-pozitif bireyler arasında aspirin ile tedavi edilen hastaların oranı, COVID-19-negatif olanlara kıyasla önemli ölçüde daha düşüktü. Ve aspirin ile tedavi edilen denekler, olmayanlara göre COVID-19 enfeksiyonu olasılığı ile daha az ilişkiliydi. Ayrıca grup, aspirin kullanan COVID pozitif hastalarda SARS-CoV-2 PCR test sonuçlarının pozitiften negatife dönüşüm süresinin anlamlı olarak daha kısa olduğunu gözlemledi.

Çalışmayı yöneten Barzilai Tıp Merkezi’nden Prof. Eli Magen, “Düşük doz aspirinin COVID-19 enfeksiyonu üzerindeki olası yararlı etkisinin bu gözlemi başlangıç ​​niteliğindedir, ancak çok umut verici görünmektedir” diyor.

Leumit Sağlık Hizmetleri’nden araştırma sorumlusu Dr. Eugene Merzon, sonuçları doğrulamak için daha büyük numuneler kullanarak ve diğer hastanelerden ve ülkelerden hastaları da dahil ederek çalışma sonuçlarını tekrarlamanın önemini vurguluyor.

Bar-Ilan Üniversitesi Azrieli Tıp Fakültesi’nden Dr. Milana Frenkel-Morgenstern: “Bu çalışma, aspirinin insan bağışıklık sistemi COVID-19 ile savaşına yardım etmede olası olumlu etkilerini daha iyi anlamaya çalıştı. hasta grubu ve randomize klinik çalışmalarda. “

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*