Tıp Bilimlerinde Uygulamalı İstatistik

Tıp Bilimlerinde Uygulamalı İstatistik

uçucu yağlar ve ilgili doğal ürünle- r.n kimyasından biyolojik etkinliğine e kullanımına kadar değişik konular­la bildiriler yer alıyor.

katı etkileşmelerini inceleyerek, yüzeyle­rin atom dağılımlarını göstermede geliştir­diği yeni yöntem ile özellikle yüzey fiziği alanındaki uluslararası düzeyde üstün ni­telikli çalışmaları”; Prof.Dr. Ayşe Erzan + . -, , „ ..

geden uzak dinamik sistemlerde hal deği­şimleri ve kritik üstler, nonlineer dinamik sistemlerin geometrik yapıları, türbülan- sın geometrisi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları”; Prof.Dr. Fikret Kargı “Mikroorganizmalar yardımıyla kömürden organik ve inorga­nik kükürdün giderilmesi konusundaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalış­maları”; Prof.Dr. Mustafa Ilhan “Solu­num yolları epitelinden salgılanan ve düz kaslarda gevşemeye neden olan EpDRF maddesinin tanımlanması ve tayin edil­mesi konusundaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” ve Prof.Dr. Emin Kansu ise “Hematoloji, immünoloji ve Behçet Hastalığı konularında temel ve klinik araştırmalar yoluyla yaptığı ulusla­rarası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Bilim ödülü kazanmıştır.

Hizmet ödülü ise “Türkiye’nin çok zengin faunasının sistematik bir şekilde

8. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı

13-20 Temmuz 1997 tarihleri arasın­da Türkmenistan’da 28 ülkenin katıldığı 8. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’nda İstanbul Özel Fatih Erkek Fen Lise- si’nden Aydın Albayrak Dünya Birincisi de olarak altın madalya; Gökhan Demir- kan da Dünya İkincisi olarak altın ma­dalya; Ankara Atatürk Lisesi’nden Gül Yalçın ve İzmir Fen Lisesi’nden Bilal Ersen j^rman da birer bronz madalya kazanmıştır. Ekibin liderliğini Prof.Dr. Aşkın Tümer ve Lider Yardımcılığını Prof.Dr. Ali Demirsoy yapmıştır.

x<x».xmix VV^UİJ iyin ı cı lj\j i ttiuvai 111V». LVJU IUİ 1

geliştirmesi, riskli çocuklar için kalıtsal metabolik hastalıklar yönünden sistemik tarama ve inceleme disiplinini yerleştir­mesi ve Feııilketonüri hastalığının ulusal sağhk politikası içinde önem kazanması-

Programı’nı başlatması nedeniyle” Prof.Dr. İmran Özalp’e ve “Türkiye’de modern mühendislik kavramlarının yer­leşmesi, temel fen bilimleri ve mühen­disliğin desteklenmesinin/yönlendiril­mesinin organizasyonu, Türkiye’nin bi­lim politikasının çizilmesi ve gelişmekte olan ülkelerde bilimin organize bir yapı­ya kavuşturulması konularındaki üstün hizmetleri” nedeniyle Prof.Dr. Nimet Özdaş’a verilmiştir.

Bu yılki Teşvik ödülü sahipleri ise şöyle: Doç.Dr. Menemşe (Kiremitçi) Gü- müşderelioğlu, Doç.Dr. Tuncer Hökelek, Doç.Dr. Ekmel Özbay, Doç.Dr. Ümit Tunca, Doç.Dr. ÖmerMorgül, Prof.Dr. M. Lütfı Öveçoğlu, Doç.Dr. Mehmet Pakde- mirli, Doç.Dr. Mustafa Ç. Pınar, Doç.Dr. Ülkü Yetiş, Doç.Dr. Murat Akova, Doç.Dr. Emine Demirel (Yılmaz), Doç.Dr. Hızır Kurtel, Prof.Dr. Yusuf Öz- türk, Prof.Dr. Murat Tuncer.

29. Uluslararası Kimya Olimpiyatı

10-23 Temmuz 1997 tarihinde Kana- da’da gerçekleştirilen 29. Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda İzmir Özel Ya­manlar Lisesi’nden Salih Özçubukçu ay­nı zamanda Dünya Birincisi de olarak al­tın; Bursa Anadolu Lisesi’nden Murat Evren Kara gümüş; İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi’nden Ali Canlıer ve İzmir Özel Yamanlar Lisesi’nden Cafer Tayyar Yavuz birer gümüş madalya kazandı. Ekibin liderliğini Prof.Dr. Cihangir Tan­yeli ve lider yardımcılığını Prof.Dr. Hü­seyin İşçi yaptı.bmw toyota ortak motoru

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*